Terug
Regionieuws

Groen stelt programma en kandidatenlijst voor

29 juni 2024 10:00
Groen stelt programma en kandidatenlijst voor
Groen stelt programma en kandidatenlijst voor

Oppositiepartij Groen heeft als eerste partij in Aalst haar verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor de lokale gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. De brede lijst bevat een tiental onafhankelijke kandidaten. Op vrijdag 28 juni stelde de partij haar diverse kandidaten voor, die afkomstig zijn uit zowel het stadscentrum als de deelgemeenten, en die uiteenlopende leeftijden en achtergronden hebben. Groen benadrukt dat Aalst behoefte heeft aan een ambitieus en sociaal beleid.

Groen Aalst heeft een verkiezingsprogramma met 10 speerpunten, elk uitgewerkt in 5 concrete actiepunten. De partij wil onder andere een kaaienpark langs de Dender realiseren om de leefbaarheid, veiligheid en economische aantrekkelijkheid van de stad te verbeteren. Daarnaast pleit Groen voor de invoering van een Schepen van Gelijke Kansen om samenlevingsproblemen aan te pakken en inclusie en toegankelijkheid te bevorderen.

Groen zet ook in op betaalbaar en kwalitatief wonen, met maatregelen tegen verouderde en slecht geïsoleerde woningen. Op het gebied van mobiliteit wil de partij veilige fietspaden, een uitbreiding van de zone 30 en een voetpadenplan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook wordt er gepleit voor een nieuw jongerenfestival.

Verder staan er meerdere ondernemers als onafhankelijke kandidaten op de lijst, wat de combinatie van duurzaamheid en ondernemen benadrukt. Groen mikt op bestuursdeelname om een frisse wind door Aalst te laten waaien en vastgelopen dossiers aan te pakken. Ze willen een positief imago voor de stad creëren met kennis, creativiteit, moed en ambitie.

Foto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin