Terug
Regionieuws

Drie zomerscholen in Aalst

28 juni 2024 11:42
Drie zomerscholen in Aalst
Drie zomerscholen in Aalst

Deze zomer zullen in Aalst drie zomerscholen geopend worden, met plaats voor 225 kinderen in 20 klassen. Het doel is om leerlingen te helpen hun leerachterstand in te halen. Er worden nog vrijwillige leerkrachten en begeleiders gezocht.

De zomerscholen worden georganiseerd door de stad in samenwerking met diverse partners en bieden een gevarieerd aanbod van onderwijs- en vrijetijdsactiviteiten, afgestemd op de individuele leernoden van de kinderen.

De drie zomerscholen zijn:
1. Zomerschool Taalbubbels: Gericht op nieuwkomers en gefocust op de Nederlandse taal. Deze zomerschool bestaat al 15 jaar en heeft 11 zomerklassen in de Academie voor Beeldende Kunsten.
2. Zomerschool Broeiklas: Georganiseerd door Broeiklas vzw in samenwerking met Arktos. Dit programma, dat drie zomerklassen in de Gendarmerie aanbiedt, is bedoeld voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar om de overstap naar het secundair onderwijs te vergemakkelijken.
3. Zomerschool De Nieuwe Arend: Georganiseerd door basisschool De Nieuwe Arend voor 60 van hun eigen leerlingen, met 6 klassen binnen de school. De focus ligt op het creëren van een inclusieve en stimulerende leeromgeving.

Leerlingen die het meest baat hebben bij de zomerscholen, worden door hun eigen scholen aangesproken. Deelname is niet verplicht, maar vraagt wel een engagement van ouders en kinderen. De stad hoopt in de toekomst meer zomerscholen op te richten om aan de grote vraag te voldoen.

Archieffoto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin