Terug
Sport
Regionieuws

Blijf fit tijdens de zomer

26 juni 2024 13:38
Blijf fit tijdens de zomer
Blijf fit tijdens de zomer

Ook dit jaar organiseert Aalst Sport een sportaanbod in de zomermaanden voor de Aalsterse 55-plussers. Schepen van Sport Matthias De Ridder en retroschepen Caroline De Meerleer (beiden N-VA) bouwen hiermee verder op het bestaande aanbod aan retrosport. “De enthousiaste reacties bij de deelnemers vorig jaar, zetten ons ertoe aan om dit initiatief ook in 2024 te herhalen”, klinkt het bij beide schepenen.

“Doorheen de zomervakantie staan er op zeven dinsdagen sportactiviteiten op het programma”, laat De Ridder weten, “en het programma dat Aalst Sport heeft uitgewerkt, is ook deze keer erg gevarieerd met badminton (2 juli), yoga (9 juli), kubb, mölkky & petanque (16 juli), pickleball (23 juli), padel (13 augustus), een bootcamp (20 augustus) en een wandeling (27 augustus)”.

“Door de plaatsing van verschillende beweegbanken op het openbaar domein en het aanbod aan retrosportactiviteiten het ganse jaar door stimuleren we onze retrodoelgroep om op een laagdrempelige manier actief te blijven. Dit komt niet alleen het fysiek maar ook het mentaal welzijn ten goede én zorgt voor nieuwe ontmoetingen en sociale contacten”, promoot De Meerleer.

Ben je 55-plus en op zoek naar een (nieuwe) beweegactiviteit in de zomer? Schrijf je dan snel in voor het zomerabonnement van Aalst Sport. De prijs is zeer democratisch gehouden want de deelname aan één les kost 3 EUR en je kan gewoon betalen met de 10-beurtenkaart (30 EUR) van de reguliere lessen retrosport. Belangrijk is wel om tijdig in te schrijven want de plaatsen zijn niet onbeperkt en het aanbod start op dinsdag 2 juli.

Inschrijven kan via:
- de webshop van de stad Aalst;
- de UiTbalie in het Administratief Centrum;
- info@aalstsport.be

Foto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin

Foto's

Blijf fit tijdens de zomer