Terug
Regionieuws

Buitenspeeldag verplaatst naar 22 mei

16 april 2024 15:33
Buitenspeeldag verplaatst naar 22 mei
Buitenspeeldag verplaatst naar 22 mei

De stad heeft beslist om de Buitenspeeldag van morgen te verplaatsen naar woensdag 22 mei. De voorspelde weersomstandigheden zijn een te grote spelbreker om de jeugd op een leuke en veilige manier buiten te laten spelen.

Voor de Buitenspeeldag in Aalst stonden tal van activiteiten gepland op 16 locaties in de stad. Aalsterse organisaties, scholen en verenigingen hebben hun best gedaan om jong en oud te verwelkomen en gratis te laten deelnemen aan spelletjes en activiteiten.

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA): “Kinderen moeten zich kunnen uitleven in veilige omstandigheden. De voorspelde weersomstandigheden voor morgen zijn een te groot risico voor de geplande activiteiten. Daarom hebben we beslist om de Buitenspeeldag te verplaatsen naar 22 mei.”

Schepen van jeugd Katrien Beulens (N-VA): “Uitstel is geen afstel. Met meer kans op een stralende zon zullen we volgende maand onze Buitenspeeldag opnieuw lanceren. Reden te meer om die dag de tablets en televisies uit te schakelen en massaal te gaan spelen in de buitenlucht.”

Morgen zijn tablets en televisies misschien wel een goede optie om gezellig te ontspannen. En voor wie zijn plannen letterlijk in het water ziet vallen, doet de stad morgen een paar goede suggesties via de sociale mediakanalen!

Meer info op
www.aalst.be
www.facebook.com/stadaalst
www.instagram.com/stadaalst
https://www.tiktok.com/@stadaalst

Foto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin