Terug
Regionieuws

Vlaams Belang wil toenemende leegstand handelspanden tegengaan

15 april 2024 08:45
Vlaams Belang wil toenemende leegstand handelspanden tegengaan
Vlaams Belang wil toenemende leegstand handelspanden tegengaan

In Aalst staat een aanzienlijk aantal handelspanden leeg, wat niet alleen slecht is voor de lokale economie, maar ook het straatbeeld aantast. Volgens Joke De Swaef van het Vlaams Belang staat 14,4 procent van deze panden momenteel leeg, wat bijna de helft meer is dan het Oost-Vlaamse gemiddelde van 10,5 procent. Deze leegstand is in 2023 ook nog gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar. Het Vlaams Belang benadrukt dat dit een alarmerend signaal is dat actie vereist.

Vooral in het stadscentrum, met name rond het Keizersplein, is de impact van de leegstand duidelijk merkbaar. De verwaarloosde panden verspreiden een muffe geur en dragen bij aan het verval van de omgeving. Het Vlaams Belang pleit voor maatregelen om de leegstand tegen te gaan, zoals het aanmoedigen van wonen boven winkels. Momenteel blijven veel van deze verdiepingen onbenut vanwege gebrek aan investeringsprikkels en langdurige bureaucratische procedures voor renovaties.

De Swaef benadrukt dat het essentieel is om samen met lokale ondernemers een langetermijnvisie te ontwikkelen om de leegstand aan te pakken en de stad weer aantrekkelijk te maken voor zowel bewoners als bezoekers.

Foto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin