Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in D:\appdata\IIS\vhosts\goeiedagradio.be\httpdocs\wp-content\plugins\revslider\includes\operations.class.php on line 2758
Gilles Van Schuylenbergh maakt kunstwerk van 1100m² voor hogeschool Odisee – Goeiedagradio

Gilles Van Schuylenbergh maakt kunstwerk van 1100m² voor hogeschool Odisee

Geschreven op 23 april 2019

“Aalst herbergt nu wellicht het grootste kunstwerk van Vlaanderen”

Zeven maanden werkte Gilles Van Schuylenbergh aan het kunstwerk ‘A Time And Space Odisee’ dat woensdag 24 april om 11u officieel ingehuldigd wordt. Het werk van 1100m² is een halve kilometer lang en hangt aan de gevel van de Aalsterse campus van hogeschool Odisee. Hij beschilderde in totaal 100 meter doek. A Time And Space Odisee is een reflectie van wat zich in en rond het gebouw van de hogeschool afspeelt.

Foto Odisee: Het kunstwerk weerspiegelt het leven in en rond de campus

Gevel van hogeschool stond al twee jaar in zijn blootje
“Een tweetal jaar geleden vielen er twee metalen panelen van de gevel naar beneden. Uit veiligheidsoverwegingen werd de hele bekleding weggehaald”, zegt Candice De Windt, directeur Onderwijs en Onderzoek van Odisee. “Onze campus stond dus al twee jaar in zijn blootje en daar klaagden zowel studenten als personeel over. De renovatie moet om budgettaire redenen in verschillende fasen gebeuren verspreid over verschillende jaren. Om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van de bewoners van de campus, zochten we naar een oplossing en die vonden we bij Gilles Van Schuylenbergh”, aldus Candice De Windt.

A Time And Space Odisee
“Toen ik voor het eerst kwam kijken naar de gevel van de campus, wist ik niet goed wat de hogeschool allemaal aanbiedt en doet. Ik verwachtte saaie klaslokalen en veel gangen, maar niet dat er labo’s van opleidingen zoals bouw, elektromechanica of ingenieur waren, en auditoria, een sportzaal, een snoezelruimte, een simulatiecentrum met een hoogtechnologische medische pop… Ik heb de persoonlijke ontdekkingsreis van die verschillende werelden vastgelegd met mijn fototoestel en daarna de versnippering in tijd en ruimte terug aan elkaar geschilderd. De voorgevel geeft een reflectie van de omgeving en op de zijgevels zie je wat er zich in het gebouw zoal afspeelt. Het kunstwerk is zo communicatie geworden: het is van buitenaf lezen wat er binnenin gebeurt. Dit is een werk waar je telkens je ernaar kijkt iets anders kunt opmerken”.

Grootste kunstwerk van Vlaanderen?
Er worden geen oppervlaktes bijgehouden van kunstwerken en dat maakt het niet eenvoudig om A Time And Space Odisee van Gilles Van Schuylenbergh in het beeldende kunstenlandschap te plaatsen. Candice De Windt: “Ook bij Kunstenpunt (Flanders Arts Institute), de organisatie voor de ondersteuning en ontwikkeling van beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten in Vlaanderen en Brussel, wist men niet meteen een antwoord op de vraag wat het grootste kunstwerk in Vlaanderen tot nu toe is. Men is dat op dit moment nog aan het onderzoeken. In Oostende is er nu het street art festival The Crystal Ship waarbij er 59 grote werken en 250 kleinere werken in het straatbeeld te bewonderen zijn. Die werken hebben een blijvend karakter en zijn gemaakt door meerdere kunstenaars, maar wellicht is dit werk in Aalst op dit moment het grootste in Vlaanderen gemaakt door één artiest”.

Inauguratie
op woensdag 24 april om 11u
Gilles Van
Schuylenbergh, Lynn Van Royen en hogeschool Odisee nodigen u uit om langs te
komen op de inhuldiging van het kunstwerk op woensdag 24 april om 11u in het
bijzijn van de studenten en  het
personeel. Gilles ondertekent tijdens de inhuldiging het kunstwerk op de gevel
en staat u, samen met de studenten, te woord.


Lees ook

Volgend artikel

Fleur en Beyoncé


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]