Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in D:\appdata\IIS\vhosts\goeiedagradio.be\httpdocs\wp-content\plugins\revslider\includes\operations.class.php on line 2758
Supporters Eendracht Aalst roepen op tot boycot – Goeiedagradio

Supporters Eendracht Aalst roepen op tot boycot

Geschreven op 1 april 2019

Aalst, 1 april 2019 – Verschillende supportersclubs, sfeergroep OPC en de voormalige vzw Supporters Eendracht Aalst stellen veiligheidsverantwoordelijke F. De Sutter en hoofdsteward P. Beelaert in gebreke. Ze vragen een gesprek met burgemeester Christoph D’Haese en het clubbestuur. Daarbovenop roepen ze op om de thuismatch tegen Deinze te boycotten. De aanleiding hiervoor was het dumpen van ‘munitie’.

De gemoederen zijn al langer verhit tussen enerzijds de Eendrachtsupporters en anderzijds F. De Sutter en P. Beelaert. Maar het dumpen van bouwafval, kapotte flessen en verkeersborden in de opslagruimte van OPC in het stadion is voor de supporters de druppel. “Ze geven zelf de munitie voor relletjes om daarna stadionverboden uit te kunnen schrijven”. Aldus de misnoegde Eendrachtsupporters.

Bouwafval, kapotte flessen en verkeersborden als munitie voor relletjes.

De Eendrachtsupporters voelen zich duidelijk benadeeld. “Ze
houden een heksenjacht op de fanatieke supporter. Maar onze veiligheid
garanderen, dat kunnen De Sutter en Beelaert niet. Beide personen hebben hun
onkunde duidelijk bewezen voor, tijdens en na de wedstrijd tegen RWDM op 24
februari”. Aldus enkele misnoegde Eendrachtsupporters.

De Aalsterse fans vragen een gesprek met het clubbestuur én
met burgemeester Christoph D’Haese. Ze willen in dialoog gaan om de positie van
de twee veiligheidsverantwoordelijken te bespreken.

Daarbovenop roepen ze op om de thuismatch op 6 april tegen
Deinze te boycotten. De week nadien zouden de supportersclubs wel weer massaal
naar Seraing trekken, om hun ploeg te steunen.

De supportersclubs verklaren dat ze op alle mogelijke manieren geprobeerd hebben om gehoord te worden door de club. “Misschien begrijpen ze het pas wanneer we hen raken op de meest tere plek: hun portefeuille”. Aldus de supporters.


Lees ook

Volgend artikel

Fleur en Beyoncé


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]