Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in D:\appdata\IIS\vhosts\goeiedagradio.be\httpdocs\wp-content\plugins\revslider\includes\operations.class.php on line 2758
LijstA en Maspoe organiseren derde editie City Lightrun door Aalst-Centrum – Goeiedagradio

LijstA en Maspoe organiseren derde editie City Lightrun door Aalst-Centrum

Geschreven op 29 maart 2019

Op vrijdag 26 april om 21 uur ’s avonds wordt het startschot gegeven van de derde City Lightrun in Aalst. LijstA en Maspoe slaan ook voor deze editie de handen in elkaar. De formule van een recreatieve avondloop met veel beleving doorheen het stadscentrum bleek de vorige jaren succesvol met steeds meer dan 1000 sportievelingen. Naast lopers kunnen ook wandelaars aansluiten.

Deelnemers mogen zich dit jaar verwachten aan een omloop van 6km en aan één van 8km. We verwachten dat de lopers voornamelijk voor de 8km gaan kiezen, zodat ze niets missen van het volledige verhaal. Het parcours van de 6km focust zich op de wandelaars.

Jog of wandel door Utopia en Tereos…

Van het nieuwe parcours werd al een tipje van de sluier gelicht. Zo passeren de lopers onder andere door Utopia en door Tereos. Het belooft alleszins opnieuw een succesvolle editie te worden.

De City Lightrun spreekt veel mensen aan. Het is immers zoveel meer als een loopwedstrijd. We hebben een leuke omloop uitgestippeld, waar sportievelingen op vergeten pleintjes passeren, door gebouwen gaan waar ze anders niet komen en langs de weg nog eens een heleboel animaties te zien krijgen. Uiteraard is iedereen benieuwd naar welke nieuwe gebouwen en plaatsen er dit jaar zijn bijgekomen. Met Cimorné, Tereos en Utopia verklappen we alvast 3 opvallende nieuwkomers. De andere zal je de dag zelf wel ontdekken”, blijft Kim Barbé van Maspoe geheimzinnig.

De inschrijvingsprijs vooraf bedraagt 10 euro als je inschrijft via de website www.citylightrun.be. Ter plaatse kan je je ook inschrijven, dan  is het 12 euro. In deze prijs zit trouwens een leuk cadeautje inbegrepen. Door mee te lopen/wandelen, steun je bovendien het goede doel: Per deelnemer wordt 2 euro gereserveerd voor het aanschaffen van fruitbomen.

“We zetten met lijstA heel hoog in op de City Lightrun. Waarom we dit doen? Eerst en vooral omwille van het unieke concept. Het is een formule die zowel jong als oud aanspreekt. De voorbije twee edities waren dan ook een groot succes”. Aldus Gert Cardon, de voorzitter van LijstA

Voor lijst A is de City Lightrun dan ook de ideale gelegenheid om zich, op een ongedwongen en laagdrempelige manier,  te profileren als lokale Aalsterse politieke partij.

© Pieterjan De Croock                    De organisatoren van Maspoe en LijstA waren alvast enthousiast. V.l.n.r. Wouter Bouve, Cathy Grysolle, Ann Van de Steen, Gert Cardon, Kim Barbé.

Zoals elk jaar wordt de opbrengst van de City Lightrun integraal gekoppeld aan een goed doel. Voor de derde editie werd gekozen voor een ecologisch thema. Zo worden er 250 fruitbomen verloot onder alle deelnemers.

Daarnaast krijgt elke deelnemer een zakje met bloemzaadjes. Daarmee brengt de City Lightrun dus meer kleur, sfeer én fruit in de stad.

Inschrijven kan via de website: www.citylightrun.be

© Pieterjan De Croock


Lees ook

Volgend artikel

Fleur en Beyoncé


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]