Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in D:\appdata\IIS\vhosts\goeiedagradio.be\httpdocs\wp-content\plugins\revslider\includes\operations.class.php on line 2758
Zondag zomer.tijd, een dag in ’t park voor het ganse gezin – Goeiedagradio

Zondag zomer.tijd, een dag in ’t park voor het ganse gezin

Geschreven op 28 maart 2019

En ontdek er het Melkhuisje van de toekomst

Aalst, 28 maart – Nog geen plannen voor deze zondag? Kom dan samen met je kinderen, (groot)ouders en zelfs met je favoriete huisdier naar zomer.tijd. Op zondag 31 maart organiseert over.morgen een unieke dag in het Aalsters stadspark. Kort samengevat: een dag in ’t park met lekker eten en drinken, sport, muziek, tal van originele ideeën en met de leukste huisdieren. Wat moet een zondag nog meer hebben?

’t Melkhuisje 2.0

Het park is een van de mooiste plekken van onze stad. Een groene long in het hart van Aalst. Voor ontelbaar veel Aalstenaars is het zelfs een tweede achtertuin geworden.

Wie aan het park denkt, denkt aan ’t ‘Melkhoizeken’. De twee zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Als het stadspark de achtertuin van de Aalstenaar is, dan is het Melkhuisje ongetwijfeld het terras. Maar dat terras is toe aan een flinke opknapbeurt.

Dat vond ook over.morgen, een burgerplatform voor en door Aalstenaars. Enkele maanden geleden klopte over.morgen aan bij vier Aalsterse architectenbureaus en stelde hun de vraag: ‘Hoe zien jullie het Melkhuisje van de toekomst?’.

Nu zondag maken de bureaus hun ontwerp bekend, en waar kan dat beter dan in het stadspark zelf? Zowel op vlak van architectuur, als op vlak van invulling, kan je je aan vier unieke ontwerpen verwachten. Over.morgen stopt dit in een feestelijk jasje en maakt er een unieke dag van voor het hele gezin.

Van koffie tot biertjes

Die dag begint al om 10 uur ’s ochtends, met een uitgebreid ontbijt. Sla die lange rij bij de bakker eens over en kom ontbijten in het stadspark. Bakkerij Verleysen voorziet een buffet met ontbijtkoeken, smoothies en pistolets. Nog niet goed uitgeslapen wegens de uurwisseling? Geen probleem, Time2Coffee voorziet de hele dag lang koffie.

Daarnaast zijn er ook twee hippe foodtrucks. Voor de pizzaliefhebbers is er de foodtruck van Pizza Pelgrims. Meer zin in calamares of verse kibbeling? Dan staat de truck van Jean Sur Mer op jou te wachten.

Van al dat eten krijg je ongetwijfeld dorst. Daarom is de bar van het Melkhuisje de hele dag open. Daarnaast zijn er in het park twee extra bars van De Graanbar voorzien. Eentje voor de wijnproevers en een voor de bierdrinkers. Voor elk wat wils dus!

Joggen? Yah Tararah!

De sportievelingen kunnen de koffiekoeken er meteen aflopen, want om 11 uur is er de Generatieloop. Dit is een estafetteloop rond de Ballonvijver met in elke ploeg deelnemers van verschillende leeftijden. Een sportief momentje voor jong en oud.

Daarna worden de vier nieuwe ontwerpen voor het Melkhuisje voorgesteld. Ontdek nu zondag als eerste hoe het Melkhuisje van de toekomst er zal uitzien.

Wordt het Melkhuisje een ‘Melktoren’? Of toch iets anders? Je komt het zondag te weten.

Als kers op de taart zorgt over.morgen voor een échte Aalsterse Zoo. Op die manier begint ons charmante stadspark steeds meer op het Central Park in New York te lijken. Het verschil? Geen tijgers of leeuwen in Aalst, maar wel de meest opmerkelijke huisdieren.

Ook is er een botanische wandeling met niemand minder dan Bart Backaert, de ‘architect’ van het stadspark. Hij vertelt welke unieke planten en bomen ons stadspark in te bieden heeft. Als Aalstenaar moet je immers weten wat je achtertuin te bieden heeft.

Afsluiten doen we met een feestelijke noot. Yah Tararah zorgt namelijk voor een tof optreden. Klinkt Yah Tararah je onbekend in de oren? In één zin kan je hen het best omschrijven als een 20-koppige bonte bende blazers, trekkers en meppers uit de eigen streek, doorspekt met een vrolijke balkansound.

Kortom, hou deze zondag vrij in je agenda. Kom uit je luie zetel en ga met het ganse gezin, inclusief de hond, cavia, lama of wandelende tak naar het stadspark. Skip de lange rij bij de bakker, loop een toertje rond de Ballonvijver en geniet van een uniek optreden. En o ja, kom vooral te weten hoe het stadspark van de toekomst er uitziet en wees vooral niet bang om zelf je ideeën naar voren te schuiven. Wees er als de kippen bij, want deelname is volledig gratis!

Voor meer informatie kan je terecht op de evenementpagina van zomer.tijd. Neem zeker ook eens een kijkje op de facebookpagina van over.morgen.

© Pieterjan De Croock


Lees ook

Volgend artikel

Fleur en Beyoncé


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]