Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in D:\appdata\IIS\vhosts\goeiedagradio.be\httpdocs\wp-content\plugins\revslider\includes\operations.class.php on line 2758
Familievriendelijke horecazaken ontvangen ‘pretpakket’ – Goeiedagradio

Familievriendelijke horecazaken ontvangen ‘pretpakket’

Geschreven op 28 maart 2019

De stad Aalst wil familievriendelijke horecazaken promoten. Daarom werd op 28 november 2018 de brochure ‘Met z’n allen aan tafel’ gelanceerd. In deze brochure vinden de uitbaters bepaalde tips & tricks om hun zaak om te toveren naar een aangename plaats waar ook kinderen zich welkom voelen.

De tips & tricks zijn gebaseerd op de bevindingen van een enquête die gevoerd werd bij o.a. 450 Aalsterse jonge gezinnen en resulteerde in een checklist die onderverdeeld kan worden in drie grote categorieën: onthaal en bediening, aanwezige voorzieningen en de kindvriendelijke menukaart.

Horecazaken die ambassadeur willen worden in Aalst, konden deze checklist invullen op de website van de stad om zo – na controle – het label van ‘familievriendelijke horecazaak’ te verkrijgen. Naast dit label krijgt de horecazaak in kwestie ook een fameus pretpakket met allerlei leuke spulletjes voor kinderen. De gebruikelijke potloden en tekenplaten van ‘ons Aalst’ ontbreken hier alvast niet in.

Schepen van Economie Katrien Beulens: “Momenteel zijn er al 7 zaken die een aanvraag hebben gedaan, maar uiteraard zien wij dit aantal graag nog stijgen. Het label kan als leidraad dienen voor gezinnen bij hun keuze van horecazaak, want uiteindelijk kiezen de kinderen toch mee.”

Nicolas Van Cauteren, uitbater van café ’t Landhuis, heeft gisteren zijn pretpakket mogen ontvangen: “Wij kunnen deze actie van de stad zeker smaken, en beseffen de nood hiervan. Zelf hebben we 4 kinderen en weten dus wat het is om met kindjes een hapje te gaan eten of iets te gaan drinken .”

Nicolas was alleszins zeer tevreden toen hij de prijs overhandigd kreeg.

v.l.n.r.: Toon De Backer, Nicolas Van Cauteren en Katrien Beulens


Lees ook

Volgend artikel

Fleur en Beyoncé


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]