87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedagradio 16-12-2017

Een gebroken afvoerbuis veroorzaakte gisterenochtend in de Nieuwstraat in Asse de onderspoeling van het voetpad, tegenover het scholencomplex Vijverbeek. Er werd gisteren al gestart met de herstellingswerkzaamheden. Het voetpad zal pas aanstaande maandag heraangelegd worden.

In Opwijk is de gemeente op zoek naar een nieuwe huisbewaarder voor het domein Hof ten Hemelrijk voor een periode van negen jaar. Tegen 1 april moet de vacature ingevuld zijn. Tot dan wordt de taak verdergezet door de huidige conciƫrge Eliane Laurent. Zij combineerde de uitbating van de cafetaria met die van huisbewaarder. De twee taken worden nu dus opgesplitst. De toewijzing gebeurt op basis van de gevraagde vergoeding, sociale vaardigheden, motivatie en een selectieproef. Voor de uitbating van de cafetaria aan het Hof ten Hemelrijk in Opwijk zijn er momenteel nog twee ernstige kandidaten. Nog voor de jaarwisseling duidt het gemeentebestuur de nieuwe titularis aan.

Aanstaande donderdag zal op de Roosdaalse gemeenteraad vanuit de CD&V-meerderheid een voorstel worden aangeboden om de huisvuilbelasting definitief af te schaffen. Volgens burgemeester Christine Hemerijckx is deze huisvuilbelasting de enige forfaitaire belasting die er nog bestaat in de gemeente. In 2015 werd de prijs van de restafvalzak al opgetrokken naar 1,50 euro. Daarnaast zit de verhuis en vernieuwing van het recyclagepark eraan te komen in 2018. Het recyclagepark en de omhalingen zullen dan volledig in beheer zijn van de nieuwe Intradura.

Donderdagnacht ontving de politie talloze oproepen wegens geluidsoverlast in het centrum van Opwijk. Boosdoener was een alarm dat in een torenkraan op de bouwplaats van de lagere school De Boot was afgegaan. De brandweer rukte uit, maar kon niet meer doen dan de wacht op te trekken bij de kraan. Aannemer Jan De Nul werd pas 2 uur later verwittigd. Het alarm trad in werking door een rukwind. Mensen in de ruime omgeving van de bouwplaats in het centrum van Opwijk werden urenlang uit hun slaap gehouden.

In Liedekerke wordt de European Disability Card ingevoerd. Dit is een bewijsstuk dat mensen met een handicap kunnen voorleggen om in aanmerking te komen voor specifieke toegangstarieven of andere voordelen in de domeinen cultuur, vrijetijdsbesteding en sport. De gemeenteraad keurde de komst van de kaart deze week unaniem goed. Het was de Liedekerkse N-VA-fractie die het voorstel in de gemeente lanceerde.

© Goeiedag | zaterdag 16 december 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant