87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedagradio 12-12-2017

De voorzitter van voetbalclub Club Brugge, Bart Verhaeghe, is de nieuwe eigenaar van de velden van FC Eendracht in Kapelle-op-den-Bos. De huidige eigenaar, Louis Symons, wilde de terreinen verkopen. Op de gronden geldt een recht van opstal, waardoor FC Eendracht er nog zeker tot 2037 zou kunnen blijven voetballen. Bij de club leefde echter de vrees dat een nieuwe eigenaar nadien een andere bestemming zou kunnen hebben voor de gronden. Doordat Bart Verhaeghe nu de nieuwe eigenaar is van de velden, is de toekomst van de voetbalclub van Kapelle-op-den-Bos verzekerd.

In Gaasbeek is de Gustaaf Van der Steenstraat afgesloten in de omgeving van de Westhoek omdat het waterpeil van de Molenbeek er hoog staat. De Civiele Bescherming pompt het beekwater de straat over in een bosje om het waterniveau onder controle te houden. In Herne stond het waterpeil van de Mark ook zeer hoog maar de situatie is er onder controle. Volgens burgemeester Kris Poelaert wordt de situatie op de voet gevolgd en zal, indien nodig, het wachtbekken worden gebruikt.

De brandweerzone Oost, actief in onder andere Berlare, Buggenhout, Dendermonde en Lebbeke, gaat op zoek naar extra vrijwillige brandweermannen. Gemotiveerde krachten, die het welzijn en de veiligheid van de mensen rond zich voorop stellen, zijn welkom. Wie zich geroepen voelt om brandweerman te worden, kan zich inschrijven. Er vindt een infosessie plaats op vrijdag 15 december om 20 uur. Info en inschrijvingen: personeelsdienst@zoneoost.be.

© Goeiedag | dinsdag 12 december 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant