87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedagradio 07-12-2017

In de Kerkstraat in Hekelgem werd kinesist André De Wilde brutaal in elkaar geslagen voor zijn woning. Hij houdt er een gekneusde schouder, kaak, knie en pols aan over. Toen hij met zijn wagen arriveerde aan zijn woning, wilde hij de garagepoort openen met de afstandsbediening. Toen deze dienst weigerde stapte hij uit. Een bestuurder die achter hem stond stapte eveneens uit zijn wagen en greep de kinesist vast en verkocht hem een klap tegen zijn kaak. Vervolgens kreeg het slachtoffer uit Hekelgem zware schoppen te verwerken. De nummerplaat van de agressieveling kon genoteerd worden en André diende klacht in bij de politie.

De gemeente Herne investeerde 1.150 euro in de restauratie van de gedenksteen voor commandant Léon Montjardin, in de Hekstraat. Montjardin is een Franse officier en werd in mei 1940 neergeschoten door een Engelse soldaat. De gedenksteen werd intussen volledig opgeknapt door een gespecialiseerde firma. Eerder liet het gemeentebestuur ook al monumenten in Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en het centrum van Herne restaureren.

Op donderdag 14 december zal gespecialiseerd bedrijf een textiel ophalen in Asse. Dit ter vervanging van de textielcontainers, die begin dit jaar uit het straatbeeld verdwenen. De ophaalronde start om 9 uur. Inwoners mogen hun dozen of zakken met oud textiel wel daags voordien vanaf 18 uur voor de deur zetten. Het aangeboden textiel moet een flyer dragen, die gedownload kan worden op www.asse.be. De zakken voor textiel kunnen gratis afgehaald worden in het tijdelijke gemeentehuis aan het Gemeenteplein.

De verwarmingsinstallateur die in eerste aanleg nog zes maanden cel met uitstel kreeg voor de CO-dood van een vrouw uit Asse, kan mogelijk vrijuit gaan in beroep. Het Parket-Generaal is immers van oordeel dat hij geen fout begaan heeft. Het drama dateert van 24 december 2010. In eerste aanleg achtte de rechter het bewezen dat de verwarmingsinstallateur fouten had gemaakt bij de montage van het rookgaskanaal, waardoor de CO-gassen de woning konden binnendringen. Maar de installateur uit Asse ging in beroep en kreeg nu wél de steun van het Openbaar Ministerie. Die steun kwam er op basis van het verslag van een tweede deskundige, die niet met zekerheid kon bepalen dat de beklaagde fouten gemaakt had. Een datum voor die zitting is er nog niet.

Gisteravond vielen er twee gewonden bij een kettingbotsing op de afrit van de E40 richting Gent in Affligem. De stilstaande wagens op de afrit werden vermoedelijk te laat opgemerkt. Hierdoor reden er verschillende voertuigen op elkaar in. Twee personenwagens en een bestelwagen moesten getakeld worden. Ook een autobus en nog een andere personenwagen waren betrokken bij de kettingbotsing in Affligem. Twee inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De provinciale deputatie van Vlaams-Brabant besliste om voetweg 43 in Londerzeel deels af te schaffen. Die voetweg verbindt Stuikberg met Hoge Donk. De beslissing van de deputatie wordt nog tot aanstaande maandag 11 december uitgehangen aan het administratief centrum en bij de afdeling Grondgebiedszaken. Tegen de beslissing kan beroep aangetekend worden bij de Vlaamse regering. Dat moet binnen de vijftien dagen na het einde van de bekendmaking ingediend worden bij de provinciegouverneur.

© Goeiedag | donderdag 7 december 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant