87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedag radio 6-12-2017

In Denderbelle wordt de dorpskern volledig vernieuwd. Het project kost zo’n 2,6 miljoen euro. Na de heraanleg zal er eenrichtingsverkeer gelden rond en achter de kerk van Denderbelle. De hele site zal goed zijn voor ongeveer dertig parkeerplaatsen. Er komen ook oplaadpalen voor elektrische wagens. Naast het Dorp worden ook nog andere omliggende straten heraangelegd. Het gaat dan om de Meerskant en de Denderstraat. De gemeente Lebbeke gaat nu op zoek naar een aannemer. De werken zouden in de loop van volgend jaar starten. Van de kostprijs van 2,6 miljoen euro, moet het gemeentebestuur zelf 1,1 miljoen euro betalen. De rest wordt bijgelegd door TMVW-Aquario.

Aanstaande vrijdag wordt op de campus Vijverbeek in het centrum van Asse de nieuwe kleuterschool plechtig geopend. Dat nieuwe schoolgebouw, met een prijskaartje van 1,6 miljoen euro, moet het stijgend aantal leerlingen helpen opvangen. Het nieuwe schoolgebouw in Asse is 865 vierkante meter groot. Het nieuwe kleuterblok telt acht klassen en een polyvalente speelruimte. De leerlingen van de lagere school krijgen nu de voormalige middenschool ter beschikking. Daar werden twaalf klassen volledig opgefrist en vernieuwd. De middenschool tenslotte krijgt onderdak in het atheneum.

In de Scheldestraat in Buggenhout zal voortaan alleen nog maar plaatselijk verkeer mogen rijden. De gemeenteraad keurde hiervoor een aanvullend verkeersreglement goed. De Scheldestraat krijgt namelijk veel sluipverkeer te slikken van chauffeurs die de Provincialebaan willen vermijden. Ook de Veerstraat in Buggenhout krijgt eenzelfde regeling. De nodige verkeersborden hiervoor worden weldra geplaatst. In Lennik werd begonnen met de aanleg van het vlonderpad in de Dekenijtuin. De gemeente wil er een ontmoetingsplek van maken. Zo komt er een amfitheater in het midden van de tuin. Een houten vlonderpad dat ’s nachts verlicht wordt, doorkruist de volledige site. Achteraan zal een klein stukje natuur dan weer volledig onaangeroerd blijven. Voor de werken werd een budget van 40.000 euro vrijgemaakt. Tegen het voorjaar van 2018 moet alles achter de rug zijn.

Gisteravond kwamen in de Kamerstraat in Buggenhout twee wagens met elkaar in botsing. Een Volkswagen reed richting het centrum toen die om een onbekende reden achteraan tegen een geparkeerde wagen knalde. De Nissan Qashqai werd vooruit gekatapulteerd en kwam enkele meters verder op een oprit terecht. De aanrijdende wagen draaide volledig rond zijn as en kwam in tegenovergestelde richting op de rijbaan terecht. Beide voertuigen waren niet meer rijvaardig en moesten getakeld worden. De brandweer van Buggenhout kwam ter plaatse om de rijbaan schoon te spuiten en brokstukken te verwijderen. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

De gemeente Lebbeke krijgt een nieuwe website. De huidige website is ondertussen al enkele jaren oud en bijgevolg aan vernieuwing toe. Volgens burgemeester François Saeys zal de website zeer gebruiksvriendelijk zijn. Het gemeentebestuur trekt voor het project 30.000 euro uit.

© Goeiedag | woensdag 6 december 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant