87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedagradio 05-12-2017

Premier Charles Michel is niet te spreken over het hele dossier rond het Eurostadion in Grimbergen. Volgens Michel werd de hele zaak vanaf het begin verprutst door amateurs die zich vragen hadden moeten stellen bij het bouwen van een Brussels stadion op Vlaams terrein. Het is maar zeer de vraag of Brussel donderdag zal worden aangeduid als gaststad voor de openingsmatch en als speelstad van het EK 2020. Door de aanslepende bouwperikelen, zouden volgens de geruchten de kansen voor Brussel slinken en zou het Zweedse Stockholm de plaats van Brussel innemen.

In Lebbeke kunnen bestuurders het parkeerterrein van cultuurcentrum De Biekorf voortaan niet meer oprijden via de Stationsstraat. Het verkeer moet langs de Centrumstraat de parking oprijden. Aanleiding is de start van de werken voor de bouw van een nieuwe muziekacademie. Die werken vinden plaats op het cultuurerf, waar ook de Biekorf op uitkomt. De straten in het centrum van Lebbeke zijn niet voorzien op het verkeer van de vrachtwagens die nodig zijn voor de aanvoer van materiaal. De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren.

SPORT: Hugo Broos uit Humbeek is niet langer trainer van Kameroen. De 65-jarige Broos won met Kameroen begin dit jaar nog de Afrika Cup maar hij wist het land niet te plaatsen voor het WK in Rusland. Kameroen zet Broos aan de kant wegens 'tegenvallende prestaties'. Broos zelf heeft een heel andere versie van de feiten. Volgens de Humbekenaar is hij al 6 maanden niet meer betaald. Ook de staf zou in dat halve jaar geen geld hebben gezien voor de kosten die ze maakten tijdens de scouting.

© Goeiedag | dinsdag 5 december 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant