87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedagradio 4-12-2017

Een jongeman uit Affligem diende bij Comité P een klacht in tegen de politie van Dilbeek. Volgens de 22-jarige man uit Affligem liep het donderdagavond uit de hand toen hij door de Dilbeekse politie in de Stationsstraat werd tegengehouden. Er lag een pak sneeuw op z’n achterruit. Toen de politie hem daarop wees, antwoordde de Affligemnaar nogal spottend. De agenten namen hem mee naar het politiekantoor. Volgens de jongeman kreeg hij daar slagen toegediend. De korpschef van Dilbeek liet enkel weten dat z’n diensten het resultaat van het onderzoek van het parket afwachten.

Afgelopen zaterdag werd oud-strijder Maurice Slagmeulder uit Vollezele begraven. Hij overleed op 28 november in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. De 97-jarige Maurice verbleef gezien zijn hoge leeftijd in een rusthuis. Na de oorlog was Maurice ook nog actief in het wielrennen, een sport die hij tot op hoge leeftijd bleef beoefenen. In het centrum van Vollezele had hij samen met zijn vrouw een café en een fietsenzaak.

In Vilvoorde is de vernieuwde stedelijke basisschool De Doening klaar. Er werden een aantal gebouwen afgebroken en er verrees een nieuwbouw. Het oude gemeentehuis aan de school werd verbouwd. De leerlingen kunnen nu terecht in nieuwe klaslokalen, kleuterklassen, en een refter. De leerkrachten en administratie kregen ook een nieuwe plek. Er kwam ook een nieuwe polyvalente sporthal. Het totale kostenplaatje bedroeg bijna zes miljoen euro. Het project werd gerealiseerd in het kader van Scholen van Morgen, een publiek-private samenwerking.

De provincie Vlaams-Brabant lanceert in samenwerking met de vzw Linc in de bibliotheken van Machelen, Ternat, Liedekerke en Beersel het project “Thuis in taal”. Anderstalige ouders krijgen hierbij een aantal hulpmiddelen aangereikt om voor hun kinderen voor te lezen in de thuistaal. Vlaams-Brabant liet hiervoor uitleenbare koffers met voorleesmateriaal in andere talen zoals het Roemeens, Spaans, Portugees en Arabisch samenstellen. In de vermelde bibliotheek worden ook meertalige voorleesmomenten georganiseerd evenals voorleesworkshops voor de ouders en grootouders om hen te overtuigen in hun eigen moedertaal voor te lezen aan hun kinderen en kleinkinderen.

Zaterdagavond ontstond er langs de Brusselbaan in Hekelgem een kleine brand in de plaatselijke carwash. Om een nog onbekende reden vatte een elektriciteitskast er vuur. Op dat ogenblik werden er volop auto’s gewassen. De brandweerkorpsen van Asse en Aalst kwamen ter plaatse om de vlammen te doven. Niemand raakte gewond.

In Lebbeke geeft het gemeentebestuur subsidies aan jongeren tussen twaalf en achttien jaar die zich een Buzzy Pazz van De Lijn aanschaffen. Het gemeentebestuur neemt daarbij twintig procent van de kostprijs van het abonnement voor haar rekening. In Lebbeke zijn er geen middelbare scholen meer. Met deze maatregel wil de gemeente de kinderen die in Dendermonde, Buggenhout of Opwijk school lopen, een handje helpen.

© Goeiedag | maandag 4 december 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant