87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedagradio 12-10-2017

Drie mannen die drugs verhandelden in Lebbeke werden veroordeeld door de Dendermondse rechter. Hun handel liep van september 2013 tot april 2014. Het trio verkocht minstens 1.400 gram cocaïne. In april 2014 liepen ze tegen de lamp nadat afnemers verklaringen tegen hen aflegden. De 27-jarige Karim en de 31-jarige Said werden eerder al voor gelijkaardige feiten in eenzelfde periode veroordeeld. Daardoor oordeelde de rechter dat er geen extra straf opgelegd moest worden. De 30-jarige Salahdin kreeg een effectieve gevangenisstraf van twaalf maanden en 6.000 euro boete.

In het natuurgebied Domentse en Bleregemse Broeken koopt de gemeente Affligem twee nieuwe percelen grond aan, samen goed voor 48 are. De gemeente betaalt hiervoor 16.000 aan de familie Baekelandt. Door deze aankoop kan het wandelpad worden verplaatst naar de Koeweidelos.

In Essene wordt de Assestraat op schooldagen ingericht als schoolstraat. Op deze manier wil de gemeente Affligem de veiligheid in de buurt van vrije basisschool De Klimming verhogen. Het betreft enkel het gedeelte tussen de splitsing richting Pelinck en de Brukersebaan. Aan de oversteekplaats wordt een barrière geplaatst, zodat auto’s of motorfietsen geen doorgang meer krijgen. De gemeente Affligem laat ook een verzinkbare en twee verwijderbare palen installeren.

Gisterennamiddag heeft het kort gebrand in een woning in de Bullenbergstraat in Schepdaal. Volgens de lokale politie werd de brand veroorzaakt door een defecte verwarmingsketel. Aan de woning in Schepdaal was er enkel rookschade. Het huis bleef dan ook bewoonbaar en er vielen ook geen gewonden.

Marcel Belgrado mag zich voortaan ereburgemeester van Meise noemen. De 85-jarige Belgrado zit al 47 jaar in de gemeentepolitiek. Hij was 6 jaar burgemeester, meer dan 20 jaar schepen en is nu nog altijd gemeenteraadslid voor CD&V. De gemeenteraad keurde vorig jaar zijn voordracht als ereburgemeester unaniem goed. Die voordracht is nu ook goedgekeurd door minister van Binnenlandse Aangelegenheden Homans. De cultuurprijs van de gemeente Herne gaat dit jaar naar Ghislain Allaert. Hij is erevoorzitter van de fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen. Onlangs mocht hij de 125ste verjaardag van De Ware Broeders vieren. De cultuurraad van Herne deelde ook een carrièreprijs uit aan Luc Condijts, die meer dan 41 jaar lang klaroen speelde op de herdenkingen voor de twee wereldoorlogen. Aimé Deryck en Hilde Van Hassel kregen de tweede carrièreprijs voor hun jarenlange inzet voor Okra Herne en Tollembeek.

© Goeiedag | donderdag 12 oktober 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant