87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedag radio 11-10-2017

Ex-burgemeester van Affligem Yvan T’Kint zit in de gevangenis. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken, misbruik van vertrouwen en witwaspraktijken. Het parket bevestigde zijn aanhouding, en de raadkamer verlengde deze meteen met een maand. Ook de echtgenote van de oud-burgemeester zou betrokken zijn. Yvan T’Kint was burgmeester van Aflligem tussen 2007 en 2011.

Bij de bekende Lebbeekse verzamelaar van relikwieën Luc Pieters zijn er honderden waardevolle items gestolen. Het gaat om unieke zilveren medaillons uit de geschiedenis van Lebbeke. De dieven gingen ook aan de haal met 2 laptops, juwelen en wat geld. De gangsters maakten voor 10.000 euro buit. De politie is met een onderzoek bezig en vraagt andere verzamelaars en antiquairs om uit te kijken, want wellicht duiken de items binnenkort weer op in het antiekcircuit.

De gemeente Galmaarden laat peukentegels plaatsen op verschillende drukbezochte plaatsen. Dit zijn rasters in het voetpad waar rokers hun peuk in kunnen werpen. Op deze manier wil de gemeente de rondslingerende sigarettenpeuken in het straatbeeld tegengaan. Deze zullen vooral worden geplaatst aan gemeentelijke gebouwen en bepaalde handelszaken.

De vallei Pallitsebeek in Liedekerke en Roosdaal is opnieuw toegankelijk voor het publiek. Door het niet meer functioneren van de loopjes van de Pallitsebeek was de wandelweg van de Tweedorpenwandeling niet meer toegankelijk. De loopjes van deze beek werden uitgegraven en de waterhuishouding hersteld. Bovendien werden er ook poelen aangelegd, populieren gekapt en nieuwe inheemse planten aangeplant. Het wandelpad werd heraangelegd. Een deel van de voorbereidende werken werden uitgevoerd door Natuurpunt. De Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploeg van Pro Natura zorgde voor de herinrichting en neemt het beheer van het gebied op zich.

Gisteravond stond in Buggenhout tijdens de avondspits een trein een tijdlang stil door een defect aan de laatste wagon. Hierdoor bleven 3 slagbomen tussen Buggenhout en Baasrode een hele tijd gesloten en het verkeer moest plaatselijk omrijden. Ruim een uur later was het probleem opgelost en konden de slagbomen terug open.

In Galmaarden beschikt elke deelgemeente voortaan over een eigen AED-toestel, dat levens kan redden in geval van hartfalen. Op deze manier haalt Galmaarden ook het label van ‘Hartvriendelijke Gemeente’ binnen. Personeelsleden van de gemeente en het OCMW hebben intussen ook al een opleiding gekregen om met een AED-toestel te kunnen omgaan. Het Rode Kruis zal in de komende maanden nog tal van soortgelijke opleidingen aanbieden. Plaatselijke verenigingen krijgen als eersten de kans om daar op in te tekenen.

© Goeiedag | woensdag 11 oktober 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant