87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedagradio 10-10-2017

Gisteren werden de grote middelen ingezet in de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise om enkele inbrekers te klissen. Tijdens een inbraak werden ze betrapt en sloegen ze met de wagen op de vlucht. Op het kruispunt van de A12 ter hoogte van Londerzeel verlieten de dieven hun voertuig en gingen ze te voet verder. Daarop zette de politie een helikopter in om een beter zicht te hebben op waar de inbrekers zich precies bevonden. De daders konden snel worden gevat.

In Buggenhout plaatst het gemeentebestuur ook dit najaar bladkorven op verschillenden plaatsen in de bosgemeente. In heel wat straten staan namelijk bomen die hun bladeren in de herfst verliezen. De bladkorven mogen enkel gebruikt worden voor het inzamelen van bladeren van bomen op openbaar domein en dus niet voor bladeren uit privétuinen. Tegelijkertijd zal ook de straatveegmachine van de gemeente Buggenhout extra langskomen in boomrijke omgevingen.

Aanstaande donderdag start de gemeente Grimbergen met het openbaar onderzoek voor de bouw van het Eurostadion. Onlangs werd de vergunningsaanvraag van projectontwikkelaar Ghelamco voor de bouw van het Eurostadion op Parking C in Grimbergen namelijk ontvankelijk en volledig verklaard. Het dossier van het Eurostadion kan tot en met 10 november worden ingekeken op het gemeentehuis van Grimbergen. Aanstaand maandag vindt er ook een informatievergadering plaats in het Fenikshof in Grimbergen.

Het aantal leerlingen in de Vlaamse Rand dat thuis geen Nederlands spreekt, is opnieuw gestegen. Volgens burgemeester Willy Segers van Dilbeek is dit een groot probleem voor het lokale onderwijs. Enerzijds zijn er veel pendelende kinderen die uit Brussel naar een school in de Rand gaan door het capaciteitsgebrek in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Anderzijds heb je steeds meer inwoners in de Rand die thuis geen Nederlands spreken. Burgemeester Segers is al jaren vragende partij voor meer middelen om het probleem aan te pakken.

In Meise stelde de zwerfvuilcoach Luc Larivière afgelopen week maar liefst 7 sluikstorten vast. Dat was alweer drie keer het geval op de Kerkhofstraat en ook in totaal vier keer op de Nieuwelaan in Meise. Twee aanhangwagens vol meubelpanelen, maar ook zetels, matrassen en zelfs een oude televisie. Volgens de zwerfvuilcoach zijn de daders allemaal afkomstig uit het Brusselse.

In Buggenhout zal de Kerkhofstraat deze week van een nieuwe toplaag in asfalt worden voorzien. Hierdoor wordt het kruispunt van het Weiveld met de Kerkhofstraat afgesloten voor het verkeer. Chauffeurs die uit de Diepmeerstraat en Kamerstraat komen moet omrijden via Weiveld, Hooilaart en de overweg over links de Stationsstraat in. In de omgekeerde richting is er een wegomleiding voorzien richting Hoge Linde, de Hauwerstraat en de Hooilaart.

© Goeiedag | dinsdag 10 oktober 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant