87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedagradio 9-10-2017

DNA!, wat staat voor Dilbeek Nu Anders, trekt volgend jaar alleen naar de kiezer. De partij verlaat dus het kartel met CD&V. Volgens de partij is het van cruciaal belang om niet gebonden te zijn aan een bepaalde nationale ideologie of belangengroep. De partij bedankt de CD&V voor de fijne samenwerking de voorbije twee ambtstermijnen, maar trekt volgend jaar dus op eigen kracht naar de Dilbeekse kiezer.

In Gooik wordt er een tweede parkeerterrein aangelegd ter hoogte van sporthal Koornmolen. Hiervoor werden twee percelen grond aangekocht in de Processiestraat van zo’n 47 are. De gemeente betaalt hiervoor 18.700 euro. In totaal zullen er hierdoor zo’n 70 extra parkeerplaatsen worden gecreëerd. Binnenkort zullen bezoekers van het sportcentrum ’s avonds ook gebruik kunnen maken van de parkeerplaatsen aan de nieuwe school in Strijland.

Een aantal handelaars in Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos en Meise gaat samenwerken met Beedrop. Samen bieden ze op de onlinemarktplaats beedrop.be hun producten aan. Klanten kunnen er hun boodschappen bestellen en aan huis laten leveren. De handelaars delen de kosten. De klant betaalt dezelfde prijs als in de winkel en krijgt z’n producten ook wekelijks gratis geleverd. In Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos en Meise werken al zeven handelaars met Beedrop.be.

In Londerzeel wordt het gevaarlijke kruispunt van de A12 met de Kerkhofstraat eindelijk aangepakt. De verkeerslichten maken plaats voor een volwaardig op- en afrittencomplex. Voor het verkeer dat van Londerzeel naar Westrode of omgekeerd moet, wordt er een brug over de A12 gebouwd. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts voorziet 55 miljoen euro voor de aanpak van het gevaarlijke kruispunt in Londerzeel. De werken starten normaal gesproken in 2019.

In Lebbeke werd de brandweer naar de Klein Antwerpenstraat gestuurd voor een woningbrand. Toen de spuitgasten er arriveerden bleek het echter om een zekering in een elektriciteitskast te gaan die was beginnen roken. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar dienden hun slangen niet uit te rollen.

De TRB-zaal naast het gemeentehuis van Galmaarden krijgt een zadeldak. Het huidige platte dak kreeg door de jaren heen steeds vaker problemen met insijpelend water. De extra ruimte die het zadeldak zal opleveren, zal evenwel niet gebruikt worden door lokale verenigingen.

Afgelopen zaterdag namen meer dan driehonderd kinderen en volwassenen in het Prinsenbos te Grimbergen deel aan de sponsorloop voor Pieter Hoedemaekers. Deze 9-jarige jongen lijdt aan de levensbedreigende spierziekte van Duchenne. Het weer was verre van ideaal, maar de organisatie is best tevreden met de 300 deelnemers. Vorig jaar namen nog negenhonderd mensen deel, en werd er 36.000 euro ingezameld. Pieter wordt intussen behandeld met een testmedicijn. In het kader van een onderzoek nemen er wereldwijd 99 proefpersonen aan deel.

© Goeiedag | maandag 9 oktober 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant