87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedag radio 11-8-2017

Een inspecteur-dierenarts van de Vlaamse dienst Dierenwelzijn nam gisteren in het bijzijn van de lokale politie vier ezels in beslag op een wei aan de Huizekensstraat in Meldert. Er werd een proces-verbaal uitgeschreven dat wordt overgemaakt aan het parket. De ezels werden overgebracht naar het opvangcentrum Anegria.

Uit de vlindertelling die Natuurpunt afgelopen weekend organiseerde blijkt dat de opmars van de buxusmot in Vlaanderen zich in een razend tempo voortzet. Al 60% van de buxuseigenaars in de provincie Vlaams-Brabant wordt momenteel geconfronteerd met de exotische nachtvlinder die grote schade kan toebrengen aan buxusplanten. Natuurpunt roept op bestrijdingsmiddelen te gebruiken die de natuur niet schaden. Naast het manueel verwijderen van de rupsen wordt ook het gebruik van feromoonvallen geadviseerd die de mannetjes van de buxusmot lokken.

Een onoplettende chauffeur veroorzaakte gisterenochtend in Asse een kettingbotsing met nog twee andere wagens. Ter hoogte van het winkelcomplex op de Brusselsesteenweg was een eerste auto gestopt om een dame aan het zebrapad over te laten. Een tweede chauffeur stopte ook, maar een derde bestuurder had dit niet gezien en reed in op het tweede voertuig dat hierdoor tegen het eerste werd gekatapulteerd. Er vielen geen gewonden. Het is niet duidelijk of de chauffeur van de derde wagen afgeleid werd door gsm-gebruik aan het stuur.

Dilbeeks gemeenteraadslid Jan Margot heeft een zware en gevaarlijke val in de Alpen overleefd. Margot viel tijdens een bergwandeling van de rotsen en brak zijn sleutelbeen, zijn ribben en raakte een long. De hulpdiensten en een dokter kwamen met de helikopter ter plaatse en voerden Margot af naar het ziekenhuis. Jan Margot verbleef negen dagen in het ziekenhuis in Gavedona. Op 13 juli werd hij met een ambulance naar het OLV-ziekenhuis in Aalst gebracht. Daar werd hij aan zijn sleutelbeen geopereerd. Jan Margot is vooral bekend als CD&V-gemeenteraadslid in Dilbeek en woordvoerder bij Proximus, maar in zijn vrije tijd is hij een sportieve avonturier. Zijn vakanties bestaan uit wandeltochten langs de mooiste bergpassen van de Alpen.

De populaire Replay Zomerbar aan de bib van Asse werd het slachtoffer van een inbraak. Onbekenden gingen er aan de haal met een voorraad sterke drank. De daders forceerden daarbij de toegangspoort van de tijdelijke bar. Er werd een sporenonderzoek uitgevoerd, maar voorlopig is er geen spoor van de daders. Ondanks het voorval blijft de Replay Zomerbar in Asse gewoon open op dagen als de zon schijnt.

Vanaf zondag wordt in Oetingen een poging ondernomen om het wereldrecord barbecueën te verbeteren. Momenteel staat het record op naam van de Fielosoofen uit Turnhout. Zij bakten 41 uren en 3 minuten onafgebroken vlees en vis. Dat record willen Björn Bouquiaux en Jo Vinck nu verbeteren. De doelstelling ligt op 51 uren, 51 minuten en 51 seconden. De start wordt gegeven op zondagochtend 10 u. Doorlopend is er animatie en zijn er ook optredens van onder meer Yves Segers, Nico, Bart Agneessens, The Mighty Moustaches, The New Flamingo’s enz. De opbrengst gaat integraal naar enkele goeie doelen.

© Goeiedag | vrijdag 11 augustus 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant