87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedag radio 10-8-2017

Op maandag 21 augustus start de heraanleg van 't Serclaesstraat, Van Cauwelaertstraat en Statiestraat in Ternat. Tevens worden ook rioolwerken uitgevoerd. De gemeente Ternat organiseerde dinsdagavond een infomoment over de geplande werken. Eerst komt de het stuk tussen de Dreef en het kruispunt met 't Serclaesstraat aan de beurt. In het najaar volgt het deel tot het kruispunt met Van Cauwelaerstraat. Het laatste gedeelte, tot aan de Keizerstraat, moet rond de jaarwisseling af zijn. Vooral het Sint-Angela Instituut zal hinder ondervinden bij de werken. De school ligt in het centrum van de heraanleg. Ook de Ternatse handelaars worden gesteund tijdens deze moeilijke tijden. Door de fasering moeten alle zaken bereikbaar blijven. Volgens schepen Borremans biedt de Vlaamse overheid in sommige gevallen financiële compensaties aan voor zelfstandigen.

De provincie Vlaams-Brabant, vzw De Rand en het Agentschap voor Integratie en Inburgering starten een grootschalige campagne die anderstaligen moet aanmoedigen om lessen Nederlands te volgen. De slogan van de campagne is ‘Nederlands leren, simple comme bonjour – Nederlands leren, a piece of cake’. Een maand lang zal er ook publiciteit gevoerd worden in bushokjes en via raamstickers in 250 bussen van De Lijn. Voorts zal er promotie gevoerd via gemeentehuizen, OCMW’s en bibliotheken.

De gemeentearbeiders uit Galmaarden hebben ter hoogte van de Flieterkouter een hele resem van de Japanse Duizendknoop verwijderd. Ter hoogte van de Flieterkouter stonden er in totaal een honderdtal exemplaren van deze struik. Deze zorgde tevens voor een onveilig gevoel voor de pendelaars die dagelijks deze weg nemen richting station van Tollembeek. Nu werden door de gemeentelijke diensten alle struiken van de Japanse Duizendknoop gekapt en afgevoerd naar het recyclagepark.

De gemeente Galmaarden besliste dat de balletgroep Feniks per jaar een forfaitaire gebruiksvergoeding zal moeten betalen van 4.500 euro voor het huren van een zaal. De vereniging Balletgroep Feniks heeft vandaag haar lokaal in de zaal De Notelaar in Vollezele. De verschillende groepen dansers maken op wekelijkse basis veelvuldig gebruik van de zalen van De Notelaar en dus loopt de gebruikersvergoeding op jaarbasis hoog op. Naar analogie met de hoofdgebruikers van de sportinfrastructuur, werd voorgesteld ook voor Ballet Feniks een forfaitaire gebruikersvergoeding op jaarbasis vast te stellen. Hierdoor moet Feniks geen zalen meer reserveren in De Notelaar.

De bouw van een nieuw scoutslokaal in Baasrode start nog dit jaar. De jeugdbeweging moet verhuizen omdat het huidige terrein in het toekomstige overstromingsgebied van Vlassenbroek ligt. Na jaren van procedures en plannen staat niets de start van de werken nog in de weg. Ook speelpleinwerking Speelplaneet moet er onderdak krijgen. Volgende maand wordt een grote infoavond georganiseerd voor alle inwoners van Baasrode om de plannen toe te lichten en extra steun te zoeken. De scouts fungeert in dit dossier als bouwheer voor de nieuwbouw en de aanleg van de omgeving. Waterwegen en Zeekanaal zal het terrein bouwrijp maken en de nodige rioolwerken uitvoeren. Het zorgt ook voor een financiële bijdrage van 300.000 euro voor het project.

Dilbeek onderneemt stappen om 'hartveilige gemeente' te worden. Zo werden er vijf automatische externe defibrillatoren geplaatst op de Markt van Schepdaal, Solleveld, Roelandsveld, Breugeldal en sporthal Ten Gaerde. Het Rode Kruis, dat de titels aan de gemeentes toereikt, gaf in het kader van het project al heel wat mensen opleiding over AED-toestellen. In juni was het politie - en gemeentepersoneel al aan de beurt, in september krijgt de rest van Dilbeek de kans om gratis lessen te volgen.

© Goeiedag | donderdag 10 augustus 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant