87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedag radio 9-8-2017

Het ziet ernaar uit dat het gerecht Muhammed Aytekin, die eind 2015 in Vilvoorde de 12-jarige Merel De Prins uit Zemst doodreed, opnieuw in de cel wil. Op woensdag 16 augustus verschijnt hij alvast voor de strafuitvoeringsrechtbank. Eind vorige maand was er ophef ontstaan nadat bekend raakte dat Muhammed Aytekin werd vrijgelaten om medische redenen. Volgens zijn advocaat heeft de man een zware oogaandoening en riskeert hij blind te worden. Om zich te laten verzorgen werd Aytekin in mei onder voorwaarden vrijgelaten. Nog volgens de advocaat plooit het parket voor de publieke opinie. Hij benadrukt dat de medische toestand van zijn cliƫnt een nieuwe opsluiting niet toelaat.

De politie werd maandagnacht rond middernacht opgeroepen voor een loslopende koe in de Langestraat in Kobbegem. Het dier was rustig op wandel in de richting van Mollem, maar kon door de agenten snel en zonder problemen naar haar weide geleid worden. Niemand raakte gewond en er raakte niets beschadigd.

De Varentstraat in Opstal is vanaf vandaag afgesloten voor het verkeer. De maatregel duurt tot en met aanstaande vrijdag. Aanleiding zijn de werken voor de realisatie van de nieuwe verkaveling Pennekens. Tussen Varentstraat en Blauwselstraat komt een nieuwe wijk met ettelijke nieuwe sociale huur- en koopwoningen. De wegenis daarvoor wordt momenteel aangelegd. Voor de aansluiting voor de riolering is de Varentstraat afgesloten voor het verkeer. De voetwegen in de omgeving blijven afgesloten tot 21 december.

Een gespecialiseerde firma is vandaag gestart met de sanering van basisschool De Minnestraal en omgeving in Lebbeke, nadat daar asbestvervuiling werd vastgesteld. Uit nieuwe stalen blijkt dat ook op de speelplaats asbestvezels te vinden zijn, net als bij een aanpalend chirolokaal. Omdat werklui bij dakwerken, in het kader van verbouwingen aan De Minnestraal, niet omzichtig omsprongen met de asbesthoudende dakleien, is aan de basisschool asbestvervuiling ontstaan. Normaal gezien moeten de saneringswerken heel vlot verlopen. Het doel is om tegen 1 september de hele schoonmaak achter de rug te hebben en de school te kunnen openen op de eerste schooldag.

Het Agentschap Wegen en Verkeer is vandaag gestart met de vernieuwing van de toplaag van het fietspad van de Gentsesteenweg in Asse. De werken vinden plaats tussen het kruispunt met Neerheide en dat met de Nerviƫrsstraat in de rijrichting naar Asse. Tijdens de werken blijft de hinder voor het verkeer en de fietsers beperkt. De toplaag van het bestaande vrijliggende fietspad in beton wordt over een afstand van 2 km afgefreesd en vervangen door een nieuwe toplaag in zwarte asfalt.

© Goeiedag | woensdag 9 augustus 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant