87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Regionaal nieuws Goeiedag radio 8-8-2017

Ternat / PAMEL / Lebbeke - -

Bij een ongeval aan het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Lange Breestraat in Lebbeke raakten gisterenochtend twee mannen gewond na een zware klap. Een Mercedes wou de steenweg kruisen en de Lange Breestraat inrijden. Een Jeep die in de richting van Opwijk aan het rijden was, remde hiervoor af om de wagen over te laten. Een Citroën die achter de Jeep reed, maakte plots een manoeuvre om langs links in te halen en had duidelijk de Mercedes niet gezien. Een aanrijding was niet meer te vermijden en de twee mannen knalden tegen elkaar. Daarna kwamen beide wagens tegen een muur terecht. De bestuurder en passagier in de Citroën liepen verwondingen op en werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Oud-strijder Louis Meert, tevens de oudste mannelijke inwoner van Ternat, is afgelopen weekend overleden in rustoord Walfergem. Hij werd 102 jaar. Louis Meert was een bekend gezicht in Ternat en omstreken. Hij vocht mee in de Tweede Wereldoorlog en ging later aan de slag als radiotelegrafist. Ternat kende hem ook als de man die zijn leeftijd geen hindernis liet zijn als het erop aankwam om de moderne technologie te volgen. Zo had hij een Facebookaccount en tokkelde hij maar wat graag op zijn iPad.

De kerk van Pamel is sinds vorige week afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. De vieringen zijn voor onbepaalde tijd verplaatst naar de kerk van Ledeberg. Pamel ontsnapte op vrijdag 28 juli aan een drama. Ongeveer een half uur voor een trouwpartij viel een halve baksteen uit het plafondgewelf van de linkse zijbeuk pardoes op een van de stoelen. Om geen enkel risico te nemen, werd de kerk van Pamel voorlopig afgesloten. Monumentenwacht kwam intussen ter plaatse om de toestand op te meten. Wanneer de kerk van Pamel kan heropenen, blijft voorlopig koffiedik kijken.

Brandstoffen Vaeyens uit Liedekerke is opnieuw het slachtoffer geworden van oplichters die facturen van het bedrijf vervalsten. Zo'n vijftig uitgaande facturen werden tussen 1 juni en 15 juli op de bus gedaan in de Guido Gezellestraat in Denderleeuw. Gisteren kreeg het bedrijf echter een telefoontje van een klant, die meldde dat het rekeningnummer op de facturen aangepast was. Wie de facturen betaalde, schreef dus geld over naar de oplichters. Brandstoffen Vaeyens uit Liedekerke werd in oktober vorig jaar ook al slachtoffer van dezelfde praktijken, en ook toen werden de facturen in Denderleeuw op de bus gedaan.

Volksvertegenwoordiger Freya Saeys van Lebbeke zal in het parlement vragen stellen over de regelgeving rond asbestverwijdering. Aanleiding is de asbestvervuiling die is veroorzaakt tijdens werken aan basisschool De Minnestraal in Lebbeke. Werklui sprongen toen onvoorzichtig om met asbesthoudende dakleien, zodat die bij het verwijderen beschadigd raakten. Daardoor raakten delen aan het schoolgebouw vervuild met asbeststof en -vezels. De hele omgeving zal worden gesaneerd. Volgens Freya Saeys moet er meer toezicht komen op werken bij het verwijderen van asbesthoudende materialen.

© Goeiedag | dinsdag 8 augustus 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant