87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Geen gemeenteraadscommissie voor ‘Project Rozenlaan’

LIEDEKERKE - In Liedekerke blijft het zogenoemde ‘Project Rozenlaan’ de politieke gemoederen beroeren. De buurtbewoners hebben zich verenigd in het actiecomité Ro-Re-Mi en zijn gekant tegen de mogelijke bouw van 60 wooneenheden in de buurt. Zij vrezen vooral verkeersproblemen. Een voorstel van oppositiepartij N-VA om een gemeenteraadscommissie op te richten werd door de gemeenteraad van de hand gewezen. N-VA wilde zo’n gemeenteraadscommissie over ruimtelijke ordening naar aanleiding van de bezwaarschriften van bewoners van de Rozenlaan, de Resedalaan en de Mimosalaan. Volgens gemeenteraadsvoorzitter Schouppe is dergelijke commissie in strijd met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en kan er dus niet komen. Maandag wordt het project wel besproken in de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening. Dit is een onafhankelijk adviesorgaan.

© Goeiedag | zaterdag 20 mei 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant