87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Mobiele snelheidsborden in Asse hebben effect

Asse - De recent geplaatste mobiele snelheidsborden in Asse die voornamelijk op sluipwegen en in schoolzones geplaatst werden, leiden tot een verlaging van de snelheid. Dat stelde oppositieraadslid Erik Beunckens vast. Hij voegde er meteen zijn wens aan toe om de betonblokken die een 'poorteffect' creƫren te laten verdwijnen. Mobiliteitsschepen Yoeri Vastersavendts bevestigde het nut van de snelheidsborden, maar kon in de Assese gemeenteraad niet ingaan op de vraag van Beunckens om de blokken weg te nemen. De schepen deelde op de gemeenteraad ook de eerste resultaten van de snelheidsmetingen mee. Op de meeste plaatsen houdt 85 procent van de bestuurders zich aan de snelheidslimiet. Toch blijven gerichte politiecontroles aangewezen.

© Goeiedag | vrijdag 19 mei 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant