87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

Jacht op leegstaande panden in Asse

Asse - De leegstandsbelasting in Asse wordt in de toekomst strenger gecontroleerd. De beslissing komt er nadat in de Parklaan een woning die al jaren leegstond uitbrandde. Het gebouw werd herhaaldelijk door krakers bezocht. Volgens schepen Michel Vanhaeleweyck bracht de taks vorig jaar 6.300 euro op. Vorig jaar stonden er 47 huizen leeg in Asse. Pas als die een jaar hebben leeggestaan, worden ze opgenomen in het register en moet er een belasting worden betaald. Een bediende van 3WPlus zal ook parttime actief op zoek gaan naar leegstand in Asse. Vroeger werden woningen slechts sporadisch opgespoord.

© Goeiedag | vrijdag 19 mei 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant