87.8Opwijk, Merchtem, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel & Dendermonde

103.9 Pajottenland
Ninove

107.5 Asse, Ternat
Affligem & Liedekerke

57 Transitmigranten ontdekt in bos te Groot-Bijgaarden

GROOT-BIJGAARDEN - In een bos nabij de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden heeft de politie 57 transitmigranten zonder geldige verblijfspapieren ontdekt. De migranten waren op weg naar Groot-Brittannië. De politieoperatie vond plaats woensdagnacht, nadat de aanwezigheid van een grote groep mensen in een bos nabij de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden de aandacht had getrokken. In totaal ging het om 57 migranten. Onder hen Soedanezen, Syriërs en Eriteërs. Voor staatssecretaris Theo Francken bewijst het voorval dat het probleem van transitmigratie via snelwegparkings weliswaar verbeterd is, maar nog lang niet van de baan.

© Goeiedag | vrijdag 19 mei 2017

Meest gelezen

Lees ook

Kies je regio
Aalst Brabant