CIRK! wordt totaalconcept

Geschreven op 25 juni 2019


Aalst, 25 juni ’19 – Deze zomer is het naar goede gewoonte opnieuw CIRK!, een driedaags festival in de stad. Maar CIRK! is veel meer dan enkel het festival. Voor deze elfde editie wordt het concept in een nieuw jasje gestoken. Naast een nieuwe look&feel pakt CIRK! uit met een Aalsterse circusschool: Studio CIRK!. Zo wordt CIRK! een totaalconcept met het driedaagse festival, de circusschool en de circusvoorstellingen in CC De Werf.

Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus palmen meer dan 30 artiesten de binnenstad in met meer dan 110 voorstellingen. Het fel gesmaakte CIRK!-recept blijft, maar krijgt een nieuwe, frisse en speelse verpakking.

Studio CIRK!

Studio CIRK! richt zich volledig op kinderen. In dertig lessen ontdekken ze er de kneepjes van het circusvak. Spelenderwijs leren ze het circusmateriaal en hun eigen lichaam kennen.

Hiervoor wordt de voormalige kapel in het huis van Clara gebruikt op de Sinte-Annalaan. De lessen starten op 21 september en vinden steeds op zaterdagvoormiddag plaats.© Pieterjan De Croock – In deze kapel worden binnenkort circuslessen gegeven.

Kinderen jonger dan 12 betalen 120 euro, 12-plussers 175 euro. Met een UITPAS met kansentarief betaal je respecitevelijk 30 en 43,75 euro. Inschrijven kan via www.cirkaalst .be of via de balie van CC De Werf.

Het festival

Van 23 tot 25 augustus staat het alomgekende CIRK-festival op het programma. Een spektakel overheen de ganse stad. Wij geven alvast een tip mee; bezoek zeker Gravity & Other Myths met A Simple Space in sportcomplex Schotte. “Cirque du Soleilniveau zonder de pluimen” klinkt het bij de organisatie. Niet te missen dus.

Een groot deel van CIRK! is volledig gratis. Voor de voorstellingen in Schotte, het stadspark en de Sint-Jozefskerk heb je tickets nodig. Deze kosten 5 euro in Schotte en het stadspark. In de Sint-Jozefskerk betaal je 3 euro. Kinderen jonger dan 12 gaan zelfs volledig gratis en houders van een UITPAS met kansentarief betalen anderhalve euro.

De tickets zijn vanaf 29 juni te koop via www.ccdewerf.be of aan de balie van CC De Werf. Tijdens CIRK! kun je ook tickets kopen aan de infostand op de Grote Markt.

Het volledige programma van CIRK! kan je raadplegen op de website www.cirkaalst.be.

© PJ De Croock


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]