Eerste Short Distance Triatlon in Aalst

Geschreven op 7 juni 2019

Op zaterdag 13 juli vindt de eerste Short Distance Triatlon in Aalst plaats, op en rond de sportsite Schotte. Hiervoor slaan de Aalsterse triatlonclub 3PT-Solidpharma en atletiekvereniging Alva de handen in elkaar.  

Speciaal is dat de Dender wordt gebruikt als locatie voor de zwemproef. De atleten zullen 750 meter zwemmen tussen residentie Denderhof in Erembodegem en de site Schotte. De 5 kilometer lopen gaat door in het Stadspark.  Met de fiets wordt een afstand van 21 kilometer afgelegd in het centrum van Erembodegem.

Zo’n triatlon is een primeur in onze stad. “Elders in Vlaanderen worden reeds heel wat triatlons georganiseerd, maar Aalst bleef achter op dit vlak. Daar willen wij nu verandering in brengen” klinkt het bij de organisatie.

Ateletiekvereniging Alva en triatlonclub 3PT-Solidpharma zaten al snel op dezelfde golflengte. Ook Dirk Van Yperzele toonde een sterke interesse om in Aalst een triatlonwedstrijd te organiseren. Met BNI Land Van Aalst heeft deze eerste organisatie meteen een sterke hoofdsponsor gevonden.

De triatlon kan in team of individueel afgelegd worden. Ook bedrijven kunnen deelnemen. Met de BNI Land Van Aalst TRIO sprinttriatlon wordt op zoek gegaan naar het sportiefste bedrijf van Aalst. In de TRIO-formule kunnen de 3 onderdelen immers afgelegd worden door een team van 2 of 3 atleten. “Een unieke gelegenheid dus om aan teambuilding te doen met de collega’s”, klinkt het bij de organisatie.

Kortom, trek je loopschoenen aan en haal je stalen ros van stal en laat je van je sportiefste kant zien op 13 juli. Inschrijven kan via deze link https://wedstrijd.3pt-solidpharma.be/inschrijven/.

Niet sportief aangelegd? Geen probleem! Kom dan supporteren. Hiervoor wordt speciaal de Dwarsligger nog eens boven gehaald om zo een oversteekplaats te vormen voor de supporters. Voor meer informatie kan je op de website van de Short Distance Triatlon Aalst: https://wedstrijd.3pt-solidpharma.be/

Een fiere organisatie poseert aan de Dender, waar de sporters op 13 juli het water zullen induiken. Geen nood, het water is uitvoerig getest en het vaarverkeer wordt stilgelegd.


© Pieterjan De Croock

Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]