Vendeliers Alkuone in de prijzen op het WK Hoogwerpen. Louis François wereldkampioen.

Geschreven op 14 mei 2019

Onze stad is enkele wereldkampioenen rijker. Op zaterdag 11 mei werd in Namen het WK Hoogwerpen georganiseerd. Aalstenaar Louis François van Alkuone verlengt zijn wereldtitel in Namen. Ook bij de dames en beloften viel Alkuone stevig in de prijzen.

De term Hoogwerpen klinkt waarschijnlijk onbekend in de oren. Het doel is om via een uitgekiende techniek de vlag zo hoog mogelijk te krijgen. Daarbij is de kracht en techniek van de vendelier ontzettend belangrijk. Ook het ontwerp en de stok van de vendel zijn cruciale factoren.

Bij het WK in Namen waren er vier categorieën: de heren, dames, beloften meisjes en beloften jongens. Vendeliers uit België namen het op tegen delegaties uit Duitsland, Italië en Zwitserland. Vanuit Aalst trekken jaarlijks vendeliers van Kunstgroep Alkuone en Vredon naar deze competitie samen met de Hoogwerpers.

Bij de heren gooide Aalstenaar Louis François (Alkuone) zijn vendel maarliefst 13,8 meter in de lucht en verlengde zo zijn titel van wereldkampioen. Daarmee laat Louis François de tegenstand ver achter zich. Enkel Piet Callebaut (Hoogwerpers) klampte nog aan met 12,6 meter.

Louis François verlengde zijn wereldtitel afgelopen zaterdag.

Femke Wouters, ook van Alkuone, won bij de dames met 9,5 meter. Opgevolgd door Barbara de Beer met 9,1 meter. Bij de beloften behaalde Liese Gabriel een mooie eerste plaats met 9,5 meter, gevolgd door Lara Schockaert. Piet Calebaut van Hoogwerpers haalde de zilveren plak naar Aalst bij de heren met 12,6 meter.


Aalst is enkele gouden-, zilveren- en bronzen plakken rijker

© Pieterjan De Croock


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]