Koen De Graeve wordt peter van TUIN 9420, de groene hotspot van Erpe-Mere

Geschreven op 14 mei 2019

TUIN 9420 wordt de nieuwe speel- en ontmoetingsplek van Erpe-Mere. Aan jeugdhuis DIDO komt tegen 2020 een groen ontmoetingscentrum. Niemand minder dan Koen De Graeve is peter. Op zondag 19 mei kan je voor het eerst echt kennis maken met TUIN 9420 op Feest in de Tuin.

TUIN 9420

De plannen met TUIN 9420 zijn zeer ambitieus. Tegen de zomer van 2020 krijgen de oude voetbalterreinen van jeugdhuis Dido een nieuw leven. Zo komt er in de eerste plaats een buurt(moes)tuin en een plek voor park- en speelnatuur. Er zijn zelfs plannen voor een DIY skatepark!

Feest in de Tuin

Dat de tuin pas af is in de zomer van 2020, houdt de mensen van TUIN9420 niet tegen. “We willen vooral dat het een project wordt van, voor en door burgers. Het is belangrijk dat de interesse voor TUIN9420 nu al groeit”, aldus Ellen Elaut van TUIN9420.

Het voetbalterrein werd intussen ingezaaid met bloemenmengsel en wordt op 19 mei officieel geopend door de burgemeester en de schepenen.

Vanaf 15u is iedereen welkom op de Oudenaardsesteenweg te Erpe (rechtover jeugdhuis Dido). Je kan er iets drinken aan de cavabar en zelfs een dansje doen. Want Discobar Caravan zorgt voor de juiste muzikale sfeer!

Ook aan de kinderen wordt gedacht. Zo is er een schminkstand en een springkasteel. Als kers op de taart wordt zelfs een grote schattenzoektocht georganiseerd. De inkom is volledig gratis.

Koen De Graeve trekt de campagne op gang

De peter van het project is niet van de minste. Koen De Graeve brengt het project extra onder de aandacht. “Ik ben zelf opgegroeid in Mere en heb in mijn jeugdjaren heel wat tijd versleten in jeugdhuis Dido. Op het voetbalterrein scoorde ik mijn eerste goal vanop een molshoop”, lacht de acteur.

Koen De Graeve zal de komende weken regelmatig te zien zijn in filmpjes op de facebookpagina van TUIN9420. “Gans Erpe-Mere moet dit project gewoon steunen, een plek waar natuur en ontmoeting op een leuke, innovatieve manier hand in hand gaan verdient dat. Komaan Erpe-Mere!”, sluit hij af.

Crowdfunding voor ontwikkeling speel- en parknatuur

De kostprijs voor het aanleggen van Tuin9420 wordt op 10.000 euro geschat. “Als wij 5.000 euro kunnen verzamelen, passen zij hetzelfde bedrag bij; elke euro die je stort is er dus 2 waard”, legt Sarah Van Vynckt van TUIN9420 uit.  Stortingen zijn mogelijk via https://www.streekmotor23.be/project/20792.

©Pieterjan De Croock


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]