Leerlingenraad lagere school DvM bezoekt belfort en stadhuis

Geschreven op 10 mei 2019

Hoog bezoek op het belfort en het Administratief Centrum vandaag. De leerlingenraad van de basisschool Dames van Maria nam er vandaag een kijkje. De kinderen waren uitgenodigd door gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA).

David Coppens maakt er een prioriteit van om de gemeenteraad en de werking van ons stadsbestuur toegankelijker te maken. “Ik wil de deuren van het belfort en het stadhuis nog meer opengooien”, zegt David. “Voor oud én jong.”

De gemeenteraadsvoorzitter vond het heel fijn om te zien hoe kinderen al in de lagere school actief zijn in de leerlingenraad en geïnteresseerd zijn in de werking van de ‘grote’ gemeenteraad. “De gemeenteraad mag geen geheimen hebben voor Aalstenaars, van welke leeftijd ook”.

De scholieren kregen een gegidste rondleiding in de raadszaal van het belfort. Daarna trokken ze naar het oude stadhuis aan de Grote Markt en finaal naar het nieuw Administratief Centrum aan het Werfplein. Daar werden ze opgewacht door niemand minder dan burgemeester Christoph D’Haese.

De leerlingenraad van de DvM samen met burgemeester D’Haese en gemeenteraadsvoorzitter David Coppens op het Administratief Centrum.

“Wie weet zitten er onder de scholieren van de leerlingenraad wel enkele toekomstige gemeenteraadsleden. Of misschien zelfs een toekomstige burgemeester?! Als het engagement er al in zit op zo’n jonge leeftijd…”. Aldus David Coppens. De toekomst is verzekerd.


© Pieterjan De Croock


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]