Aalst investeert in milieu

Geschreven op 10 mei 2019

De zorg voor het milieu is een ontzettend actueel thema waar je niet vroeg genoeg mee kan beginnen. Stad Aalst zette dan ook zeer bewust in op milieuzorg op scholen en zette twee initiatieven op poten.

Wereldwaterdag

Het eerste initiatief is in het kader van Wereldwaterdag. In samenwerking met MOS Vlaanderen worden leerlingen en leerkrachten ervan bewust gemaakt dat drinkbaar water geen evidentie is. Dit gebeurt bijvoorbeeld door binnen de school zorgzaam om te gaan met water en er in de lessen extra aandacht aan te besteden.

Stad Aalst beloonde de scholen die effectief een actie op poten zetten. Zo kreeg basisschool ’t Meivisje in Herdersem een regenwaterton van 300 liter van de stad.

Schepen Katrien Beulens (CD&V) en MOS-leerkrachte Veerle Van Geert bij de regenwaterton.

Schepen van Milieu en Natuur Katrien Beulens (CD&V) vertelt ons dat kinderen op die manier bewust leren omgaan met drinkbaar water en dat ze dit ook zelf thuis gaan toepassen.

Zonnepanelen en grondige isolatie

Een ander initiatief wordt uitgevoerd met een subsidie uit de oproep ‘Overal Stroomversnellers’. Dat is een project dat zorgt voor zonlicht en -warmte voor scholen. Concreet worden zonnepanelen geplaatst. De besparingen die hieruit voortvloeien worden geherinvesteerd in efficiënte verlichting en in een grondige isolatie van de scholen.


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]