Erfgoeddag 2019: Hoe maakt u het?

Geschreven op 24 april 2019

Op zondag 28 april kan iedereen genieten van Aalsters erfgoed tijdens de 19de editie van de jaarlijkse Erfgoeddag. Deze editie staat volledig in het teken van traditioneel vakmanschap. Vandaar dat het dan ook het toepasselijke motto ‘Hoe maakt u het?’ meekreeg.

In de Sint-Martinuskerk zijn verschillende portretten te zien van ambachtslui. Elk van de ambachtslui staat voor zijn of haar altaar in de kerk. Zo staat de café-uitbaatster voor het altaar van de hophandelaars, de slager bij dat van de beenhouwers… In totaal werden tien hedendaagse vaklui vereeuwigd in een schitterend decor, wat voor een unieke combinatie zorgt.

Je kan deze rijkversierde altaren op zondag 28 april niet enkel komen bekijken: je komt er ook heel wat meer te weten en je kan zelfs letterlijk en figuurlijk proeven van de ambachten bij de vaklui die vandaag de traditie nog steeds vol trots verderzetten.

Wil je een hele middag genieten van puur vakmanschap? Dan kan je het volledige parcours downloaden via www.sintmartinuskerk.be. Je kan ook de gratis folder halen in de Sint-Martinuskerk, ’t Gasthuys Stedelijk Museum, het toeristisch infokantoor of bij een van de deelnemende handelaars.

©Hendrik De Schrijver.

Sint-Maartensroute (25 km)

Mag het allemaal wat actiever zijn? Combineer je cultuur graag met een uit de kluiten gewassen wandeling? Schrijf je dan snel in voor de Sint-Maartensroute van Aalst naar Massemen (Wetteren). Deze nieuwe Europese culturele route is eigenlijk nog in volle ontwikkeling en zal tussen Utrecht (Nederland) en Tours (Frankrijk) lopen.

Tijdens Erfgoeddag kan je in avant-première echter al het lokale traject ervan komen ontdekken. “Hiermee zijn we uiteraard bijzonder blij, maar eigenlijk is het niet meer dan logisch;” zegt schepen Van Overmeire, “Sint-Maarten maakt in onze stad zo’n deel van ons erfgoed uit, dat een Sint-Maartensroute die niet over Aalsters grondgebied loopt, ondenkbaar is.”


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]