Aalsterse sportterreinen worden rookvrij

Geschreven op 24 april 2019

Onze stad zal alle lokale sportterreinen rookvrij maken. Dat bevestigden schepen van Welzijn Sarah Smeyers (N-VA) en schepen van sport Ilse Uyttersprot (CD&V), op vraag van gemeenteraadslid Karolien Devos (N-VA).


©Devos: “Als kinderen volwassenen zien roken, dan krijgen ze het idee dat roken normaal is. In realisteit is het een massamoordenaar met een grote maatschappelijke kost”

Onder leiding van schepen Smeyers neemt onze stad al tal van maatregelen tegen roken. Zo ondersteunt Stad Aalst onder meer theaterstukken rond tabakspreventie, een wedstrijd ‘rookvrije klassen’, acties in het kader van Wereld Anti-Tabaksdag en rookstopcursussen. Dat is ook nodig, want tal van jongeren steken dagelijks nog een sigaret op.

Toch gaat de stad nog een stap verder. Zo zal Aalst het charter van de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving ondertekenen. Hiermee verklaart het om alle lokale sportterreinen rookvrij te maken.

Rookvrije sportterreinen zijn een positieve manier om rokers bewust te maken van hun rookgedrag en de effecten ervan op sportende jongeren. “Ik denk dat deze ingreep ook veel steun krijgt bij rokers”, aldus schepen van Welzijn Sarah Smeyers (N-VA). “Uit een recente rookgedragsenquête van de Stichting Tegen Kanker blijkt dat 74% van de rokers hoopt dat de eigen kinderen niet gaan roken.”

©Pieterjan De Croock


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]