Opening wandelroute Kluizenbos

Geschreven op 17 april 2019

Aalst, 16 april 2019 – Op zondag 28 april opent Natuurpunt enkele nieuwe wandelpaden in het Kluizenbos. Iedereen is er vanaf dan welkom om, volledig gratis, de nieuwe wandelroutes uit te proberen.


© Katrien Buysse: Kluizenbos

Natuurpunt bezit met 21 hectare ongeveer de helft van het Kluizenbos. Voordien was dit afgesloten privé-eigendom. Vanaf zondag kan iedereen genieten van de nieuwe publieke wandelpaden. Natuurliefhebbers zullen via bewegwijzerde wandelroutes volledig door het Kluizenbos kunnen wandelen, van het Somergempark tot aan de abdij van Affligem.

Onderweg staan er infoborden over de fauna en flora van het Kluizenbos.

Deze zondag is iedereen welkom vanaf 14:00 uur aan de Kluiskapel, op de grens van de Kluizerij te Erembodegem en de Kluisdreef in Affligem. Op het programma staan in de eerste plaats wandelingen langs het nieuwe wandelpad door het bos.

Er wordt ook aan de kinderen gedacht! Zo is er een wandeling op kindermaat, vol weetjes en verhalen over het Kluizenbos. Er is ook heel wat randanimatie voorzien voor kinderen. Zo maken ze tal van natuurknutselwerkjes en leren ze samen een bijenhotel bouwen.

Trek dus op zondag 28 april zeker je wandelschoenen aan en kom eens een kijkje nemen in het Kluizenbos. Deelname is volledig gratis en je hoeft je op voorhand niet in te schrijven.


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]