Ronde van Vlaanderen in Aalst!

Geschreven op 6 april 2019

Aalst,  6 april 2019 – Morgen is het opnieuw het hoogtepunt van het jaar voor elke wielerliefhebber: de Ronde van Vlaanderen. Ook dit jaar passeert de koers in Aalst. Een optreden van Willy Sommers op de Grote Markt maakt het wielerfeest compleet!

Aalst is opnieuw een van de zeven ‘Dorpen van de Ronde’ en een vaste aanloopstrook richting de Vlaamse Ardennen. Tussen 12 en 12.30 rijden de renners door het centrum van Aalst. Dat wordt feestelijk ingezet door de trommelaars van Vel en Gamel, ook Alkuone is van de partij op de Grote Markt.

Als kers op de taart treedt Willy Sommers na de doortocht van de renners op. Van een feestelijke afsluiter op de Grote Markt gesproken! Daarbovenop is er een groot scherm voorzien, op die manier hoef je niets te missen van Vlaanderens Mooiste.

Parkeerverbod

In de nacht van zaterdag op zondag, om middernacht, gaat het algemeen parkeerverbod in langs het parcours van de Ronde. Dit duurt tot 14 uur. Het parkeerverbod is geldig in de volgende straten: Pachthofstraat – N41 (Dekkersweg zijde Paradisio vanaf de rotonde tot de Hendrik Consciencestraat) – Dendermondse steenweg – Stationsstraat  – Werf – Molenstraat – Vlaanderenstraat – Gentsestraat – Gentsesteenweg (tot aan de Sint-Annalaan).

Je komt dus het best te voet of met de fiets. Wie toch met de wagen komt, kan vlakbij parkeren in parking Keizershallen en in de ondergrondse parking Hopmarkt (bereikbaar via de Geraardsbergsestraat).


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]