Klopjact op Jan De Lichte in het Belfort

Geschreven op 5 april 2019

Aalst krijgt er een heuse attractie bij. Puzzle Escape Rooms Aalst opent haar deuren op een wel heel unieke locatie: de crypte van het Belfort op de Grote Markt. Op woensdag kregen wij van Goeiedag, samen met burgemeester D’Haese en schepen De Brouwer een exclusieve rondleiding door niemand minder dan Kiani Hallumiez, uitbater van de Escape Room Jan De Lichte.

Wie was Jan De Lichte?

Jan De Lichte was een beruchte crimineel en bedeleider die in de eerste helft van de achttiende eeuw het Land Van Aalst en omgeving onveilig maakte. Diefstallen, overvallen en moorden, Jan De Lichte en de zijnen maakten zich er allemaal schuldig aan. Na zijn arrestatie zat hij een tijdlang opgesloten in het Belfort voor hij op de Grote Markt geradbraakt werd.

Ontsnappen is (on)mogelijk!

In tegenstelling tot Jan De Lichte indertijd, is het vandaag wel de bedoeling dat je ontsnapt. Als deelnemer kruip je in de huid van de boze Aalstenaars en moet je binnen het uur de bendeleider en twaalf van zijn kompanen onderscheppen voor ze nog meer onheil kunnen aanrichten.

Slaag je daarin, dan win je het spel en kan je zelf uit de escape room ontsnappen. Dit doe je door raadsels op te lossen en aanwijzingen te vinden. Sterk teamwerk komt hier zeker van pas!

Word jij de Aalsterse Witse?

Heb je zin om je speurtalenten te tonen? Dat kan elke dag van 9 tot 21 uur, behalve op maandag; dan opent (al is ‘sluit’ hier een betere woordkeuze) de escape room pas om 13 uur. Voor wie graag eens komt spelen alvorens het Aalsterse uitgaansleven in te duiken, is zaterdag dan weer de geschikte dag, want dan kan je tot 22u.30 in de crypte terecht.

De prijzen variëren van €21 pp. tot €35 pp., afhankelijk van het aantal deelnemers, de leeftijd en het tijdstip.

Meer info en reserveren kan via de website www.puzzleescaperooms.be!

Voor de ongezouten mening van burgemeester D’Haese kan je hieronder terecht. Kiani Hallumiez, uitbater van de escape room, geeft dan weer wat meer praktische informatie.


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]