Okapi Aalstar verwelkomt jong talent

Geschreven op 4 april 2019

Aalst, 4 april 2019 – Crelan Okapi Aalstar investeert in de toekomst. Drie jonge spelers kwamen gisteren tot een overeenkomst met de club. Voorlopig worden ze ingezet in het B-team.

De drie youngsters tekenen hun contract. V.l.n.r. Matz Buytaert, Tom Mark en Wout De Paepe

De eerste jonge speler is Matz Buytaert. Hij genoot het grootste deel van zijn jeugdopleiding bij Crelan Okapi Aalstar. Deze talentvolle pointguard speelde de afgelopen jaren voor het A-team van Denderleeuw. Zijn linkshandige penetratie alsook zijn shot behoren tot zijn sterke eigenschappen. Defensief beschikt Matz over een zeer snel voetenwerk.

De tweede talentvolle jongere is Wout De Paepe. Hij komt, net als Buytaert, over van Denderleeuw.  Deze 3/4 speler staat bekend om zijn onuitputtelijke werkethiek. Wout meet 1 meter 96 en is zeer polyvalent. Zo kan hij zowel met zijn gezicht als rug naar de basket spelen.

Tenslotte vervoegt ook Tom Mark de rangen. Tom is een jeugdproduct van Crelan Okapi Aalstar. Hij zette dit jaar een enorm grote stap voorwaarts. Zo startte hij dit seizoen bij de U18, maar naarmate het seizoen vorderde werd hij een sterkhouder bij de U21 en B-ploeg. De jongeling beschikt over een groot potentieel en kan ingezet worden op verscheidene posities.

In de nabije toekomst wordt nog een naam bekend gemaakt.


Lees ook

Volgend artikel

De Aalsterse 30


Thumbnail
Vorig artikel

Weekendtips #2


Thumbnail
[There are no radio stations in the database]